Aktuelt

Skogkurs på plass i Mjøsbrygga

Skogkurs har i løpet av august installert seg i nye lokaler ved foten av verdens høyeste trehus. Og 7. september var det offisiell åpning, der den forholdsvis ferske direktøren John Are Lindstad ga uttrykk for sin tilfredshet. 

– Vi får nå moderne lokaler som er skreddersydd for samhandling både internt og eksternt. Og vi får en lokalisering som er enda bedre for vårt formål. I tillegg er bygget med kortreiste materialer og inventar helt rett for vår virksomhet, sa han.

NY GIV: Direktør John Are Lindstad holder åpningstalen. Han mener flyttingen av Skogkurs vil utløse økt aktivitet. Foto: May Sylvi Skinnerlien.

Beslutningen om flytting ble tatt før Lindstad tiltrådte, årsakene var at Skogkurs’ virksomhet ikke lenger er knyttet til internat/hotelldrift og at det var behov for en mer sentral beliggenhet og bedre kontorforhold.

– Tidligere varte kursene gjerne minst en uke, nå er to dager det maksimale. Men mange har en lang historikk på Honne og både beslutningen og veien frem mot flytting kan ha vært utford­rende. Men min opplevelse er at vi har fått en ny giv med flyttinga. Det er god stemning og det er store for­ventninger til tida framover, sa han.

– Vi skal bygge videre på det vi er gode på, å gjøre forskning praksis­nært og tilgjengelig og legge til rette for utvikling og god samhandling. Dette vil medføre at vi øker vår aktivitet fremover og at vi blir enda mer relevante for de vi samarbeider med, fortsatte Lindstad.

Skogkurs har 25 medarbeidere som nå har fått nye lokaler, i tillegg er det 32 instruktører rundt i landet. Men det er romslig i etasjen, Skogkurs fremleier til Norwegian Wood Cluster, Tretorget og Skogselskapet. Men fort satt er det god plass. – Vi har ledige plasser i kontorlandskapet. Om noen av våre samarbeidspartnere er på disse kanter og har behov for kontorplass noen timer er det bare å komme innom, sier Lindstad til Norsk Skogbruk.

«SNORKLIPPING»: Styreleder Olav Bjella foretok den offisielle åpningen på skogbrukervis. Men med elektrisk motorsag som egner seg for innendørsbruk. Foto: May Sylvi Skinnerlien.