Hurdagene

7på Hurdagene

 CAMILLA HANSEN OG EVY MALA

– Vi er her fordi vi hadde lyst til å dra på messe igjen, det er så lenge siden sist Hurdagene ble arrangert. Vi driver gård med skog på Voss og er her med hele familien, sier Camilla.

På spørsmål om hva som har gjort mest inntrykk, svarer Evy at de store maskinene var interessante. Hun har vært oppe i flere av dem. Camilla refererer Evys kommentar da hun prøvde en av skogsmaskinene:

– Se pappa, den har et ekstra sete så du kan være med når jeg kjører! (Kanskje vi har en rekrutt til næringa her.)

– Vi kommer igjen neste gang. Det har vært veldig inspirerende. Også de minste i familien har vært veldig entusiastiske, sier Camilla.

 

ODD-PETTER SKATRUD

– Jeg kjører hogstmaskin for Tveitan og Bang. Vi er på firmatur. Jeg synes det har vært veldig mye interessant å se, men det er turen i seg selv som er det viktigste. Treffe folk, oppleve noe annet sammen med arbeidskollegene, få et avbrekk fra hverdagen og se noe annet enn grantrær og stubber. Det er bra påfyll.

 

HALVOR THØRUD

– Jeg har vært på Hurdagene før, men det er lenge siden, og nå hadde jeg lyst til å ta en tur igjen. Jeg jobber på RingAlm Tre i Næroset som plassjef, så når man jobber med trelast er dette veldig relevant. Jeg har sett litt på flishuggere og litt annet utstyr. Det vises jo mye forskjellig utstyr her, mye som man vanligvis ikke ser. Og så er det interessant å prate med folk om tømmer og trevirke.

 

TERJE MATHISEN

Jeg er personlig interessert i skog og skogbruk selv om jeg ikke har egen skog, og denne messa er et høydepunkt. Og så er det relevant å være her i sammenheng med jobben siden jeg selger hydraulikkfilter, olje- og dieselfilter til skogsmaskiner og andre maskiner. Det er jo mange år mellom hver gang Hurdagene arrangeres, og jeg tenker faktisk på Hurdagene hvert år: Er det i år? Og i år var det, så da måtte jeg bare ta turen. Jeg bor i Son, så det er en bit å kjøre, men Hurdagene må jeg ha med meg!

 

ELIAS ROSSETNES OG STIAN LAURITZEN

Vi studerer skogfag ved NMBU og dette er jo et faglig relevant arrangement for oss. Dessuten sponset skolen inngangsbilletten og oppfordret oss til å delta. NM i lassbærerkjøring er et høydepunkt her, men også utstillingsløypa var artig å se. Det er fint lagt opp, du skal ikke se bort i fra at vi kommer tilbake om fire år!