Aktuelt

Landets største næringsbygg i massivtre på Valle i Oslo

 NCC starter nå byggingen av Valle Wood, et massivtrebygg som skal romme 6700 m2 kontorareal og som utgjør første bygge­ trinn i et gigantisk næringsbyggprosjekt nær Helsfyr i Oslo.

– Valle Wood får et naturlig nordisk uttrykk som er identitetsskapende for både bygget og området. Vi er ikke på Valle kun for å bygge kontorer, vi tar også et stort eierskap til utviklingen av området. Rundt kontorprosjektet kommer det både boliger, skole, barnehage og Vålerengas nye stadion, forteller Manne Aronsson, leder i NCC Pro­ perty Development.

– Valle Wood skal være nedpå og stilig, samtidig som det gir en eksotisk følelse av tilgang til nordisk natur. Dette er tradisjoner i samspill med nyskaping. Det er viktig for Norge som et land med mye skog å legge til rette for flere bygg i massivtre, da må også produsentene komme mer på banen, påpeker Aronsson i en pressemelding som argumenterer varmt for massivtre. – Massivtre er godt for både inneklimaet i bygg og det ytre miljøet. Tre er et fornybart byggemateriale som er lite ressurskrevende ved fremstilling. Dette gir et lavere CO2­utslipp, i tillegg til at treet binder CO2. Bruk av massivtre gir et godt inneklima fordi treet puster og er i stand til å regulere fukt og temperatur. Porøst tre gir varme gulv uten tilført gulvvarme. Fordelene med massiv­ tre er blant annet at det er resirkulerbart og bærekraftig, samtidig som det gir nye muligheter for skogdrift, heter det i meldingen fra bygg­ og eiendomskonsernet som omsatte for 53 milliarder kroner i 2015.