Aktuelt

Kina planter skog på størrelse med Irland

Kina har kunngjort planer om å plante nye skoger i 2018 som vil dekke minst 6,6 millioner hektar, et område som er omtrent like stort som Irland. Det skal være med å bedre Kinas image innenfor forurensning og er en del av et mål om å bli verdensledende innen miljøvern. Spesielt etter president Donald Trump valgte å trekke USA fra Paris Klimaavtale i fjor.Kinas statlige skogsforvaltningsmål er å øke antall hektar skog i landet til 23 prosent av det totale landarealet innen 2020, som for tiden ligger på 21,7 prosent. Zhang Jianlong, leder av administrasjonen, sa at innen 2035 skal tallet opp på 26 prosent. Bedrifter, organisasjoner og spesialister på grønne løsninger, er alle velkomne til å delta i landets massive grønne kampanje, sier han. Samarbeid mellom statlig og sosial kapital vil prioriteres. I 2014 lanserte Kina, som har sett sine byer bli syke av kronisk luftforurensning på grunn av en voldsom industriell ekspansjon de siste tiårene, «krig mot forurensning».

I tillegg til å slå ned på forurensende selskaper og straffe tjenestemenn som bryter miljøregler, har skogplanting og rensing av forurensete elver fått topp prioritet. I år vil de nye skogområdene tilplantes i den nordøstlige Hebei-provinsen, Qinghai-provinsen på det tibetanske platået, og i Hunshandake-ørkenen i Indre Mongolia, en autonom region i nord.

Mr Zhang sa at landet hadde brukt over 538 milliarder yuan (657 milliarder kroner) på å plante skog de siste fem årene, og økte den totale mengden i Kina til 208 millioner hektar. Regjeringen har også introdusert «økologisk rød linje» -politikk som krever at lokale myndigheter hindrer det de anser å være «irrasjonell utvikling» og bygging nær skoger, elver og nasjonalparker, skriver The Telegraph, UK, 5. januar 2018.

Se den originale saken her