Aktuelt

Finland: Ny avtale oppmuntrer turisme i produksjonsskog

 Skogscentralen i Finland har utviklet en avtalemodell som skal få naturturistene til å besøke produksjonsskogen. «Reisebyråer er veldig interessert,» sier prosjektleder ved Skogscentralen, Irmeli Ruokanen, til nyhetsbrevet forest.fi.

Tanken er å legge til rette for samarbeid mellom turistselskaper og skogeiere. Det har vært gjort forsøk tidligere, men betingelsene i denne avtalen skilelr seg fra dem på to punkter. Det nye er at turistvirksomheten betaler grunneier i etterskudd basert på hvor mange deltakere som virkelig deltok i aktiviteten. For skogeiere sikrer avtalen at skogbruk kan fortsette som vanlig uten avbrudd.

Det er ikke noe problem, mener Chris White som driver turismen. Ham vurderer å arrangere turer og overnattinger for turister fra hele verden i Kuusamo i Nord-Österbotten. – Jeg prøver å få turister til å forstå at skogbruk er en viktig næring for finnene, sier han og forteller at han også arrangerer studiebesøk. En britisk snekker og hans familie fikk for eksempel besøke et sagbruk.

Kilde: forest.fi