Premium - Plus

Woodcast 5: Hemmelighetene bak god innovasjonskultur

Ny episode ute nåNy saglinje, fingerskjøt og laminerings­linje åpnet opp for nye muligheter. Da fant et klokt hode på K-­bjelken. Siden har det blitt mange flere og mindre innovasjoner.

Det forteller Rolf Solberg og Tom Helge Stubbe, ved InnTre Kjelstad*. Ledelsen av sagbruket i Selbu har vært opptatt av å legge til rette for kontinuerlig innovasjon i bedriften. Både gjennom systematisk arbeid blant bedriftens ansatte – og ved hjelp av innspill fra såkalte «krevende kunder».

Leder IKT og adm Rolf Solberg (tidl. adm, dir. i Kjeldstad Trelast før fusjonen.)

Innovasjon er helt nødvendig for å bevare konkurransekraften i markedet, sies det. For det heter seg at utvikler man seg ikke, så stagnerer man og går tilbake. Og noen bedrifter synes bare å ha det under huden, mens andre tråkker mer i motbakke. Så hva er hemmeligheten bak en god inno­vasjonskultur?

Det jobber Magne Løfaldli i Innveno med. Og skal det bli skikkelig fart i utviklingsarbeidet, må det struktu­reres og planlegges nøye, mener Løfaldli som benytter prinsippene i den såkalte Lean­modellen når han hjelper bedrifter med å utvikle god innovasjonskultur.

Salgsingeniør Tom Helge Stubbe.

Hvilke triks skal til for å bli god på innovasjon og hvordan jobber InnTre Kjeldstad, for å bygge sin innovasjons­kultur? Det er tema i episode 5. av Woodcast.

 

* Kjeldstad Trelast ble fusjonert med InnTre AS i fjor høst, og ble til InnTre Kjeldstad.