Toppnyheter

Ombudstvedt sparket som konsernsjef i Norske Skog

Geir Drangsland satt ikke mange uker som styreleder før han ba konsernsjef Sven Ombudstvedt om å tre til side. Fra 1. juni overtar Tore Hansesætre (38).  – Jeg har ikke noe problem med det valget, sier Ombudstvedt til Finansavisen. 

Sven Ombudstvedt slutter nå som konsernsjef i Norske Skog for annen gang, men denne gangen er det ikke frivillig.

Ombudstvedt har ledet Norske Skog siden 2010 og loset selskapet gjennom ytterst turbulente tider, inkludert en konkurs i 2017. Idag er selskapet børsnotert og gjelden på et håndterlig nivå. – Jeg vil takke Sven Ombudstvedt for den solide jobben han har gjort som konsernsjef i Norske Skog i mer enn et tiår. På Svens vakt har Norske Skog restrukturert balansen, forbedret konkurransekraften og evnet å omstille seg, noe som også vises i selskapets finansielle resultater, sier Drangsland i børsmeldingen som annonserer skiftet av konsernsjef.

Ifølge DN fikk Ombudstvedt beskjeden etter styremøtet 26. april. Han sier det ikke kom veldig overraskende. – Du kan si at det er den nye eieren og styrelederens fulle rett å vurdere hvem som skal lede selskapet. I en sånn jobb er det ganske vanlig at det skjer endringer på kort varsel, sier Ombudstvedt.

Det er heller ikke første gang han slutter som sjef i Norske Skog. Ombudstvedt sa opp stillingen i starten av mai 2017, i protest mot egne aksjonærer og obligasjonseiere. Men han kom tilbake etter at Oceanwood overtok konsernet.

 

Tore Hansesætre har hatt hele sin yrkeskarriére i Norske Skog. Nå får han sjansen til å lede konsernet.

Tore Hansesætre er opprinnelig fra Aremark og har arbeidet i Norske Skog siden han tok sin master i Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i 2009. Han har hatt ulike roller i selskapet og er i dag konserndirektør for strategiske prosjekter. Det betyr at han leder arbeidet med å etablere Norske Skog som en ledende uavhengig produsent av resirkulerbart emballasjepapir. – Jeg er veldig glad for å annonsere Tore Hansesætre som ny konsernsjef for Norske Skog. Tore kjenner Norske Skog og industrien veldig godt. Han har bred erfaring og kan vise til imporende resultater, inkludert det å etablere nye inntektsstrømmer for Norske Skog, sier styreleder Geir Drangsland i pressemeldingen fra Norske Skog.

Og samme dag som lederskifte annonseres publiseres også et tall for 1. kvartal som var noe svakere enn forventet. Lavere papirpriser og stor investeringsaktivitet gir et negativt resultat på 181 millioner. Et jordskred i Halden har også ført til stans ved PM6 på Saugbruks og markedets reaksjon på disse nyhetene er et kursfall på rundt 10 prosent.