Drift og Maskiner

Stihl: Batteridreven MSA220 motorsag

Ole Ivar Lierhagen er instruktør i tradisjonshandverk ved Hjerleid Handverkerskolen. Han bruker den batteridrevne MSA220 saga fra Stihl mest til undervisning i lafting.Hva er nytt?

– Den er mye kraftigere enn de tidligere batterimodellene. Og den har nå et 3/8 kjede og en mye høyere kjedehastighet på 24 m/s. Dette kan begynne å sammenlignes med bensinsagene.

Hvilke prioriteringer gjorde du før du kjøpte denne saga?

– Jeg bruker denne mest i undervisningssituasjon, dermed trenger jeg noe som er lett å handtere, virker hele dagen og er god å jobbe med. Her skifter jeg bare batteri etter 45 min og så er det på’n igjen. Siden vi jobber mye inne er fravær av eksos og mindre støy viktig. Den er også handy til andre ting. For eksempel ryddet jeg et tre som lå over veien for noen uker siden. Og sist men ikke minst så er den miljøvennlig, og det er også et stort pluss.

Hvordan er oppfølgingen fra Stihl?

– Stihl er helt suverene. De er tilgjengelige på mange forskjellige steder blant annet Felleskjøpet samt egne forretninger. Når servicen som ytes i tillegg er god, da er det ikke mye å klage på.

Se DEMO-film her:

Tekst: Marit Venn, ungdomsredaksjonen i Norsk Skogbruk