Drift og Maskiner

Kjell Bolstad Kronos 150

Espen Slungård jobber i Trøndelags bratte terreng. Her bruker han Kronos 150, en 15-tonns tømmerhenger fralunningsplassene oppi lia og ned til tømmerbilen ved veien.Grunnen til at man trenger folk som Espen er at veien ofte er for smal og vanskelig for tømmerbilen og at lassbæreren er for treg.

Hva er nytt med Kronos 150?

– Den har en ny Gripto-kran 1009 som kom i fjor. Dette er en kraftig kran som øker effektiviteten betraktelig. Jeg har ikke hatt Kronos før, men i forhold til tidligere hengere, virker denne veldig sterk.

Hvilke utfordringer har du som skogsentreprenør som denne tømmerhengeren løser for deg?

– Det er veldig utfordrende terreng i Trøndelag, slik at man bør ha en henger som tåler å få juling hver dag. Her snakker vi å krysse myrer, elver og bratte bakker. Denne Kronoshengeren er kraftig nok til dette og bidrar til at vi kan ta ut tømmer der man ikke ville avvirket til vanlig.

Hvordan er oppfølgingen fra Kjell Bolstad AS som er forhandler?

– Han kan man ringe når som helst! Da diskuterer han gjerne forskjellige løsninger og tar ting videre til fabrikken om det trengs. Delene kommer i posten dagen etter at man har bestilt, så ståtiden er minimal. Så langt har jeg ikke hatt noe særlig trøbbel med hengeren, så dette lover godt.

Se DEMO-film her:

Tekst: Marit Venn, ungdomsredaksjonen i Norsk Skogbruk