ANNONSE

ANNONSE: Kjell Bolstad AS – Kvalitetsprodukter for de kresne

Kjell Bolstad AS leverer tjenester og produkter innen skog og veivedlikehold og er hovedimportør og forhandler for Kronos (Wikar Oy), Westtech, Eschlböck og PTH Products. Firmaets visjon er å tilby de beste produktene på markedet, med leverandører som er nøye utvalgt.

Nye kranserier fra Kronos

– I høst kommer den finske produsenten Wikar Oy, som utvikler og produserer kraner under produktnavnet Kronos, med nye kraner, forteller daglig leder Kjell Bolstad. Det er hele 4 ulike modeller i to serier som ser dagens lys samtidig. Kranene får betegnelsene Gripto 608, 609, 708 og 709 med henholdsvis 62 og 75 kNm løftemoment. De er bygget på samme plattform som Gripto 1010 som kom på markedet for fire år siden.

Gripto serien har beskyttet slangedragning både i vikbommen og gjennom lenken ut til rotatoren. I tillegg er slangene nærmest overdimensjonerte for å få maksimal hastighet på krana og unngå trykkfall. Krana styres av markedets beste ventilblokk fra Parker, samt styresystemet xCrane. – Dette gjør at både hastighet og presisjon oppfyller de mest krevende kunders ønsker, fortsetter Bolstad.

Det unike med disse kranene er at de har elektronisk endedemping på teleskopen. 700-serien kan leveres med den nye teknologien innen intelligent kranstyring som Kronos kaller SBC eller «Smart Boom Control».

– Dette gjør krankjøringen enklere og smidigere enn noen gang tidlig ere, trekker han frem som en stor fordel. Kranføreren trenger ikke styre sylinderne selv, men heller ha fokus på hvor han vil ha gripen. SBC systemet gir i tillegg elektronisk endedemping i alle sylinderbevegelser og forhindrer harde støt i endeposisjonen Utstyrsleverandøren legger vekt på kundenes behov. – Alle vogner vi leverer fra Kronos er skreddersøm etter kundens ønske, og vi har god dialog både med Valtra og Jake Oy for å skreddersy komplett skogsekvipasje, enten krana sitter på vogn eller direkte på traktor. Vognene til Kronos leveres både med robsondrift, hydraulisk navdrift og mekanisk drift via veiavhengig kraftuttak på traktor.

Fremvisning og prøvekjøring

Kjell Bolstad AS sitt fokus fremover er å gjøre de bedre kjent i markedet og samtidig vise hva produktene står for. – Vi har to ulike vogner hos oss for fremvisning og prøvekjøring og har også en vogn med den nye 708 krana på vei til Norge etterhvert, forteller Bolstad som kan avsløre at det kommer flere produktnyheter utover høsten. – I tillegg til kranene, kommer det enda en nyhet fra Kronos som vi gleder oss til å lansere senere i høst. Men firmaet tilbyr også andre produkter. – Videre har vi mange andre spennende produkter i porteføljen, som blant annet treklippere og tresplittere fra Westtech og kraftige flishuggere fra Eshlböck som er verdt å merke seg, og som vi også har på lager for demokjøring hos oss, avslutter den daglige lederen av Kjell Bolstad AS.

Les hele saken her: