Aktuelt

The show must go on

Viken Skogs møteplass Tømmer og marked har i sin femårige levetid allerede rukket å bli en institusjon. Og i år samlet den over 600 deltak­ere, – mange skogeiere. Trakteringa og showfaktoren er høy. — Men så er det også et viktig mål å gjøre deltakerne stolte av næringa de er en del av, sier arrangør Helene Nygaardsvik Ruud til Norsk Skogbruk.



Og det tror vi Viken Skog får til. Alle deltakerne blir møtt utenfor av Arne Brimi som serverer aperitiffer på rød løper. Omkranset av bålpanne, kaffe og granbar i selskap med en hogstmaskin. Inne bidrar lokale talenter med kunstneriske innslag, mellom fagforedrag fra næringsaktører og politikere. Innimellom vises små filmsnutter med innhold fra Vikens virke.

Etter lunsj setter Hellbillies stem­ningen, før Ringnes Carlsberg deler ut alkoholfrie smaksprøver til alle og forteller om utviklingen av sine nye ølflasker av tre. Smaksprøven kan deltakerne nyte fra en Viken­trekopp.

Blant andre foredragsholdere var statsråd Sigbjørn Gjelsvik (Sp) som snakket om skogens muligheter i en urolig tid, makroøkonom Jan Ludvig Andreassen fra Eika Bank som pre­senterte et skråblikk på den grønne omstillingen og Johan Freij fra Danske Bank med en markedsanalyse.

Og Norske Skogs nye hovedaksjonær Geir Drangsland rundet av dagen med å markere at han kan komme til å representere et taktskifte i selskapet.

 

Les mer fra Norsk Skogbruk Nr 3