Aktuelt

Karantenereglene truer plantesesongen

Tin Milovanovic, opprinnelig fra Kosovo, er landets desidert største aktør på skogplanting og ungskogpleie. Han sier at han ved hjelp av 175 arbeidere fra flere land på Balkan står for 40 % av skogplantingen i Norge. Nå kan karantenereglene føre til at denne innsatsen i år blir redusert til en brøkdel.Selskapet Tin Milovanovic Skogservice holder til på Øyer i Gudbrandsdalen og ble etablert allerede i 1995. ألعاب كازينو I løpet av årene siden har Tin bygget virksomheten gradvis opp, og i dag har han oppdrag for alle skogeierandelslagene og for Nortømmer. Arbeidet utføres av sesongarbeidere fra Serbia, Kosovo og Montenegro, som pleier å ankomme i siste halvdel av april. Nå kan innføringen av 14 dagers karantene for personer som kommer fra land utenfor Norden sette en stopper for denne arbeidsinnvandringen.

Tin Milovanovic er fortvilet over situasjonen, han har nemlig pådratt seg millionkostnader allerede. Ettersom vi her snakker om land utenfor EU/EØS-området må det nemlig søkes om oppholdstillatelse. – UDI tar 6400 kroner pr person for søknadsbehandlingen, jeg har allerede betalt dette for hele gjengen. I tillegg har jeg 50 biler som står klare, uten skilter. Og siden Vegvesenet har stengt alle trafikkstasjonene vet jeg ikke engang om jeg får tak i skilter, sier Milovanovic. 

– Landene på Balkan har færrest smittede av alle land i Europa. Og disse karene skal jo arbeide ute i skogen. Nordmenn har større sjanse for å smitte hverandre enn å bli smittet av disse, sier han oppgitt. Milovanovic forteller videre at han vil prøve å ta hit 15-20 serbere å la dem være i karantene. – Jeg har egne hus flere steder i Østerdalen og kan få til et opplegg der. Men reglene skjerpes jo inn hele tiden, sier han. كيفية ربح المال من الالعاب  

Les mer her