Aktuelt

NM i lasting, lossing, lirking og stabling

I forbindelse med Hurdagene ble det i regi av MEF Skog som vanlig avholdt Norgesmesterskap i lassbærerkjøring for både lærlinger og profesjonelle.

Åtte lærlinger og åtte profesjonelle lassbærerførere deltok i konkurran­sen hvor oppgavene ikke bare skulle løses med presisjon, men også på kortest mulig tid. Med to like lass­bærere og to parallelle løyper ble det mange nervepirrende dueller, ikke minst for de som satt bak spakene. Til slutt var det førsteårslærling hos Valdres Skog, Odd Steffen Kjensrud, som vant lærlingeklassen og Kristian Ryntvein, maskinfører hos Tveitan og Bang, som dro i land seieren blant proffene.Det var administrerende direktør i Maskinentreprenørenes forbund, Julie Brodtkorb, som delte ut premiene. Hun var svært imponert over pre­stasjonene og oppfordret alle deltak­erne til å fortelle om arbeidsplassen sin og den bærekraftige næringa de jobber i til alle rundt seg. – Vi trenger flere som dere, understreket hun. 

SEIERSPALLEN: Disse tre gikk helt til topps i lærlingeklassen. F.v.: Snorre Nordhøy, kompetansesenteret Nordland (2. plass), Odd Steffen Kjensrud, Valdres Skog AS (1. plass) og Sebastian Malmstrøm, Tollef Grønvolds Skogsdrift AS (3.plass).

 

SJEFEN SJØL: Administrerende direktør i Maskinentreprenørenes forbund, Julie Brodtkorb, delte ut premiene. Hun var svært imponert over deltakernes prestasjoner og oppfordret alle til å være stolte av jobben de gjør, og næringa de representerer.

 

Lassbærer-NM gikk av stabelen på Hurdagene.

 

Stable kubber er en av øvelsene.