Aktuelt

Nye proff motorsager i 90cc-klassen

Husqvarna har lansert to nye grove proff sager, 585 og 592 XPG. På pressekonferanse i juni ble 585 presentert som arbeidshesten, mens 592 skal være den med ekstra ytelse. Tradisjonell teknologi er kombinert med bluetooth som kan logge jobben du gjør. 

Motorsagene har et smalt design sammen med nytt håndtak, og ble presentert med lange lettvekts sagblader, såkalt X-tough Light. Sagene kan ta opptil 36 tommer. Sammen med nye lette komponenter utgjør totalt vekt for de to nye henholdsvis 7,5 og 7,4 kilo. Skogarbeider Darren Dean med grove never fra Kanada syntes imidlertid de nesten kjentes enda lettere ut…

Og i følge produktutvikler Johan Hallendorff får man mye styrke på vekta man bærer, og dermed ytelse. 585 har en kraft på 5,1 kW mens 592 XPG har 5,6 kW. Og til tross for størrelse og vekt, har utviklerne hos Husqvarna vært opptatte av at de skal være lette å manøvrere, mener han.

 

For bedre pålitelighet skal Husqvarna ha utstyrt sagene med nyheten magnetiskdrivstoffilter – et filter som fjerner alt magnetisk før det kan nå forgasseren. Og ny startteknologi. Med den trenger du i choke, det skal bare være click-and-go-prinsippet, såkalt AutoTune 3.0. Da starter X-Torq motoren som skal gi mer kraft for mindre drivstoff og dermed også lave utslipp.

Nytt er også at saga er utstyrt med Bluetooth-tilkopling, som gjør at du kan logge arbeidet ditt, og knytte dataene opp mot Husqvarnas såkalte Fleet Service.

 

Det blir 592 XPG som lanseres på det norske og svenske markedet, og denne vil sannsynligvis være i salg i slutten av juli. Og produktspesialist på Husqvarna Oddmund Ihle her i Norge er klar for å sende den nye saga ut på det norske markedet:

– Det føles fantastisk å endelig kunne lansere 90cc fordi vi vet at det er stor interesse og etterspørsel i markedet. Med denne generasjonen av sager har vi nådd maksimal ytelse, og brukeren blir mer produktiv. Styrken til denne sagen i forhold til lav vekt og utmerket manøvrering plasserer den i en helt ny klasse, sier han om saga som skal være utviklet i samarbeid med profesjonelle skogsarbeidere og arborister over hele verden.

 

Det blir 592 XPG som vil lanseres i Norge i sommer.