Aktuelt

Tømmerprisene i august: Stor aktivitet og høye priser

Sommerferien er definitivt over, også i skogbruket. Innmålt volum i august lå 270 000 kubikkmeter over innmålingen i juli og sagtømmerprisene har krabbet opp av feriedumpa.Totalt 857 000 kubikkmeter ble målt inn i august. Det er 57 000 kubikkmeter mer enn i august i fjor. Så langt i år er det målt inn 6,8 millioner kubikkmeter, 151 000 kubikkmeter mer enn etter åtte måneder i 2016. Sagtømmerprisene peker også oppover. Mens prisen på furu ikke helt er oppe på samme nivå som høsten 2014, da konkurransen mellom tømmerkjøperne hardnet til,

er prisen på sagtømmer av gran på vei mot nye høyder. I august ble en kubikkmeter av gran sagtømmer betalt med 473 kroner i gjennomsnitt. Det er den høyeste prisen vi har registrert siden Norsk Skogbruk begynte å utgi denne statistikken i 2013.

Furu sagtømmer ble betalt med 432 kroner i august. Det er høyeste furupris siden mai 2015.
Massevirke av gran ble betalt med 215 kroner og massevirke av furu med 196 kroner.

Se alle tømmerprisene fylkevis i Norsk Skogbruk nr 9 her.

Kilde: Tallene kommer fra SkogDatas database for registrering av måleopplysninger og innbetaling av skogfond. Etter at augustrapporten ble kjørt er det oppdaget at enkelte volumer fra Viken Skog var registrert inn flere ganger. Dette er korrigert, og nye gjennomsnittspriser er regnet ut av Norsk Skogbruk.