Aktuelt

Skogkurs med gratis kurstilbud i sommer

Er du en av skogbrukets maskinførere eller entreprenører som har fått tid til overs denne sommeren, bør du sjekke ut Skogkurs sine flunkende nye nettkurs. De retter seg både mot de som driver med hogst og de som bygger og oppgraderer veger. De aller fleste kursene går i sanntid, med foredragsholder og mulighet for dialog via nettet. Man må derfor melde seg på og ta kurset når det holdes, bare et fåtall er innspilt på forhånd og kan tas når det passer. De første kursene går allerede kommende uke.

For skogsentreprenører og ansatte tilbys sju separate tretimerskurs i temaer som digitale kartverktøy, kostnadskalkulasjon, sporløs kjøring og PEFC. De to kursene som omhandler digitale kartverktøy går allerede 8. og 9. juni. 

For skogsmaskinførere med fem års praksis, arrangeres det eksamensforberedende kurset som Skogkurs tidligere har avholdt som kurs med fysisk frammøte. Her går man igjennom teoristoffet for de som skal ta teorieksamen og senere gå opp til fagprøven som praksiskandidat. Disse kursene er på 10 tretimersøkter og kan enten tas på dagtid eller kveldstid. De avholdes i perioden fra 9. – 25. juni.

Og for skogsvegentreprenører er det satt opp nettkurs enten man bygger, ombygger, ruster opp eller vedlikeholder skogsveier. Kurset går over 4 dager á 2,5 timer. Tre av disse bolkene foregår som en kombinasjon av filmvisning, forelesning og diskusjoner mellom deltakerne. Den siste bolken er forhåndsinnspilt slik at deltager kan gjennomføre den når det passer mellom andre og fjerde bolk.

Og takket være støtte fra Kunnskap Norge kan Skogkurs tilby alle disse kursene gratis.

Les mer her