Aktuelt

Kvatninga planteskole ruster seg for framtida

Siden år 2000 har antall skogplanteskoler her i landet gått fra 27 til rundt ti. Skogplanter Midt-Norges anlegg på Kvatninga i Overhalla kommune er et av de som investerer og satser for å være med i årene framover.I septembernummeret av Norsk Skogbruk skrev vi om Skogplanter Østnorge på Biri som både har investert i nytt bygg og produksjonsutstyr. Slike grep gjøres nå ere steder i landet, blant annet på Kvatninga.

– Skal man være blant dem som overlever, må man modernisere og e ektivisere driften, sier daglig leder, Per Olav Grande.
Det siste året har derfor vært hektisk på Kvatninga. Et gammelt bygg med kjølelager og produksjonslokale er revet og en ny og større driftsbygning på 1200 kvadratmeter er satt opp. Et eksisterende produksjonsbygg er oppgradert. Nå har anlegget to kjøle-/fryserom, hvert på 300 kvadratmeter. De sosiale rommene er pusset opp, ny fyllingslinje, sålinje og varmtvannsbad for pottebrettene er på plass og prikleroboten er nettopp ankommet. Hele produksjonslinja skal nå bli strømlinjeformet og med så lite manuell håndtering som mulig.

Les mer i Norsk Skogbruk nr 12.