Aktuelt

Batteridrevet grensag for skogbruk

Stihl lanserer den første batteridrevne grensagen spesielt utviklet for skogbruk. Den har et ekstra kort, lett og stivt skaft, og ergonomisk bøylehåndtak.Grensagen, som har fått navnet HTA 150, er 196 centimeter lang, og i kombinasjon med sele skal den egne seg godt til presis styring og effektivt vedlikehold av yngre og blandede planter.

Sagen drives med et 36 V litiumionbatteri. Med batteriet AP 300 S, har den nok kraft til opptil 70 minutters arbeid på én lading. Standardutstyret er sverdet Rollomatic E Mini, som har en skjærelengde på 30 centimeter, og sagkjedet 3/8″ Picco Micro Mini 3, som egner seg for grener med en diameter på opptil 20 cm. Vekten er 4,7 kilo, uten batteri, bøylehåndtak og skjæretilbehør. Sagen er for øvrig enkel å integrere i skybaserte Stihl-systemet.

– HTA 150 kommer med en kraftfull EC-motor. I kombinasjon med den lette magnesiumgirkassen utmerker denne motoren seg med høye dreiemomenter og lave vibrasjoner. Dessuten har den et lettstelt luftfilter som sikrer motorkjøling og dermed lang levetid med konstant høy ytelse, sier Mats Gustafsson, Product Launch Manager for STIHL Norden.
Sagen kommer for salg sommeren 2024.