Aktuelt

Redskapsnytt: Høvler og traktorskuffer

Et sikkert tegn på at sommerferien nærmer seg slutten, er pressemeldinger om utstyrsnyheter. Høvler fra Norlog og traktorskuffer fra Lilleseth Kjetting er to av nyhetene til skogbruket.



«Høvlene er tilbake hos Norlog», meldes det, etter at Norlog har signert avtale med en ny leverandør. Norlog har tidligere solgt høvler fra Wood-Mizer i Norge, og lanserer nå et bredt utvalg med høvler og snekkeri-maskiner fra denne leverandøren.

Tilbake i Norge

-Maskinene ble da produsert i Sverige og vi solgte disse i 17 år. Derfor er vi svært glade for at vi igjen kan tilby disse unike maskinene til våre kunder. Fra 1. juli har Norlog AS fått direkte import fra Wood-Mizer i Polen, forteller Arve Stenstad, daglig leder i Norlog AS.

Norlog har trelasttekniker med fagbrev i høvel og skurlastproduksjon ansatt hos seg, samt en servicetekniker.

Tilpasset profilstål

-Hos oss skal kundene være trygge på at de skal få ta del i denne kunnskapen, slik at de kan få de beste produktene ut av sine maskiner, lover Stenstad.

Høvlene blir levert i mange forskjellige utgaver, og omdanner planker og bord til alt av paneler, listverk eller dimensjonert reisverk. Norlog har et rikt utvalg profilstål: -Har du et gammelt listverk du vil kopiere, sender du bare en trebit til oss, sier Stenstad.

Traktorskuffer

Lilleseth Kjetting melder om ni redskapsnyheter denne høsten, blant annet to traktorskuffer.

Lilleseth Kjetting har vært en ledende aktør innen hjulgående kjetting i Norge i 77 år, og siden tidlig på 1990-tallet har selskapet også utviklet traktorredskaper for det norske markedet. Produktutvalget inkluderer blant annet vegskraper, snøskjær, traktorskuffer og frontlasteredskaper.

-Ettersom traktorene blir større, må også utstyret tilpasses for å håndtere de nye utfordringene. Derfor har vi videreutviklet traktorskuffer som er ekstra forsterket for å tåle store traktorer og hard bruk, skriver Lilleseth Kjetting i sin pressemelding. Produktnyhetene i 2024 inkluderer blant annet Lilleseth heavy duty pluss, og Lilleseth heavy duty pluss BM.