Industri

Konverterer avispapirmaskin til emballasje i Golbey

Norske Skog har nå besluttet å konvertere en avispapirmaskin til emballasjeproduksjon fra resirkulert papir. I Golbey i Frankrike. Kort etter beslutningen møter toppledelsen franske president Emmanuel Macron i Versailles palasset.

 Enda en investering utenfor Norge, men franskmennene setter tydeligvis stor pris på at Norske Skog nå leger 250 millioner Euro i ny produksjon av 550.000 tonn emballasjepapir årlig fra reiskulert papir. Den grønne profilen forsterkes ved at produksjonen blir basert på energi fra nytt biomasseanlegg som bygges ved siden av fabrikken. Da blir Golbey deres største produksjonssted for emballasjepapir som totalt da vil utgjøre 760. لعبه البوكر لعبه البوكر 000 tonn. Det andre er i Bruck i Østerrike. مواقع المراهنات الرياضية Investeringsbeslutningen her kom i april. Slik har Norske Skog på kort tid valgt å plassere to nye store investeringer i Europa.

 

 – Denne investeringsbeslutningen markerer et viktig skritt i Norske Skogs utvikling med mål om å øke den langsiktige verdien for alle våre interessenter. Økt fokus på miljøvennlige produkter og fortsatt økning i netthandelen har skapt et betydelig behov for fornybare emballasjeløsninger. كيف تلعب لعبة بينجو Produksjon av resirkulert emballasje på Golbey vil møte denne etterspørselen med kostnadsledende og miljøvennlig kapasitet. Golbeys industriområde, som ligger sentralt i kontinental-Europa, er godt posisjonert for det store emballasjemarkedet, med god og etablert tilgang til resirkulert fiber, sier Norske Skogs konsernsjef Sven Ombudstvedt i en pressemelding. Bare uker etter EUs taksonomi ble presentert som skal kanalisere investeringer over i grønn industri.

 

Produksjonen i Golbey vil starte i slutten av 2023, mens i Bruck ligger de et år foran i løypa. Og full produksjon blir det i 2026. De konverterte maskinene forventes å generere en årlig EBITDA på cirka NOK 700-800 millioner i 2025/26, basert på historiske trendpriser på emballasje og resirkulert fiber, i følge pressemeldingen. Den andre maskinen i Golbey fortsetter sin avispapirproduksjon som før på 330.000 tonn.

 

Og så glade ble altså franskmennene at presidenten inviterte til Versailles. I forbindelse med besøket sier Norske Skog Gobeys direktør Yves Bailly at selskapet vil fortsette å utvikle Golbey industriområdet deres med  fremtidsrettede produkter, fornybar energi og produksjon og kompetent arbeidskraft. – Norske Skog Golbey har som mål å bli en kilde til en stolthet for franske myndigheter, sier Bailly i en annen pressemelding.