Ukategorisert

Hold deg oppdatert med ungdomsredaksjonen

Norsk Skogbruks ungdomsredaksjon finner du på trykk i bladet, på sosiale medier og i form av podcaster.På papir i Norsk Skogbruk

Du har nok sett oss under denne kategorien i bladet i nesten et år nå, men det er ikke bare i bladet vi holder på. Ungdomsredaksjonen er et treårig prosjekt satt i gang av Velg Skog og Norsk Skogbruk støttet med nasjonale rentemidler og en rekke andre aktører i næringen. Målet, som det står så fint i søknaden, er å «finne nye plattformer for kommunikasjon mellom skognæringen og elever, studenter og lærlinger». Det innebærer (tror vi) å nå frem til ungdom med informasjon fra næringa og å nå frem til næringa med informasjon fra ungdommen. Lurer du på hvordan vi løser denne utfordringen?

Når næringen gjennom bladet

Vi har for det første skrevet 22 artikler her i Norsk Skogbruk. Blant annet har vi belyst temaer som høyere utdanning, skoleskogdager, jul på Valle, hjemmeskole, lærlingplasser, Spinnova-prosjekt, overtakelse av gård, oppstart av NNØ-vgs og mye mer! Med dette arbeidet håper vi å dekke målet om å nå ut til næringen med ungdomsrelevante nyheter.

Når ungdommen på Insta

For det andre har vi opprettet en instagram-konto. Der har vi hatt fokus på å samle så mange unge følgere vi kan. Per dags dato er det 630 stykker som følger oss! Flesteparten av disse er mellom 18-24 år, så derfor tror vi at vi begynner å nå mål nummer to: å nå ut til ungdommen med næringsrelevante nyheter. På publiseringsplanen fremover står det blant annet intervju med arbeidsgiver , intervju med nyutdannede, demo av drone, take-over av ulike studenter og elever og julekalender. Bare å glede seg og ikke minst trykke “FØLG”!

Hør oss på Podcast

Men vi gir oss ikke der. Prosjektbeskrivelsen sier nemlig at vi skal utforske nye plattformer for kommunikasjon. Derfor beskjeftiger vi oss også med å produsere podcast! Her er målet å veve sammen skogbruksrelevante nyheter for en større målgruppe med videregåendeelever, studenter, lærlinger, 10.klassinger og den såkalte store «næringa». Egentlig er vi ganske godt i gang allerede, med to ferdige podcaster på norsk-skogbruk.libsyn.com, og ønsker med det å snike oss inn på øret ditt med diverse spennende temaer. Foreløpig har vi snakket om skogfag på NMBU, skogbruk på Evenstad og hvordan det er å være lærling.

Har du tips til gode temaer vi kan diskutere? Send inn på tips@norsk-skogbruk.no.

DU FINNER OSS PÅ:
INSTAGRAM: @norskskogbruk
PODCAST: norsk-skogbruk.libsyn.com
FACEBOOK: Ungdomsredaksjonen i Norsk Skogbruk