Hurdagene i Norsk Skogbruk 2021

Lilleseth Kjetting lanserer nye OFA-belter

Lilleseth Kjetting har nå kommet med SISU skogsmaskinbelter som skal være utviklet for å sikre fremkommelighet under norske forhold, som snø og is og ulendt terreng.

 Lilleseth har produsert og levert kjettinger på det Norske markedet siden 1947, og har siden tidlig ­80 tallet vært eneimportør for OFA kjettinger i Norge. – Erfaringen man har gjort gjennom mer enn 70 års produksjon og utvikling av skogskjettinger har vært avgjørende for satsingen på belter. De nye OFA Sisu­beltet har derfor godt grep både på bløt mark, snø og is, hevde Lilleseth som mener belte­ platene skal være sterkere enn motsvarende produkter på markedet. Det passer også på tyngre lassbærere.

Belte er produsert i borlegert stål med høy kvalitet og har et 28 mm lenksystem. Produksjonen foregår i Skotland. – Bærekraft har vært sentralt i utviklingen av beltene, og de er spesielt skånsomme for underlaget, gir god dekk­ beskyttelse, har lang levetid og gir økonomisk kjøring, hevder Lilleseth.

Også den svenske produsenten er fornøyd med resulta­ tet: – OFA Sisu er et allsidig belte. Materialet til båndplate­ ne, som er produsert av Ovako i Sverige, er veldig slite­ sterkt. De 50 mm høye piggene med 40×32 mm tverrsnittsareal bidrar også til å godt grep og stabilitet, sier Kjell­Åke Larsson som er produktspesialist på OFA kjede og belter, Nordic Traction AB.

OFA Belter leveres til dimensjonene: 710/40­24.5, 710/45­26.5, 750/55­26.5 og 780/50­28.5 FKF2­dekk. Alt i følge en pressemelding fra Lilleseth Kjetting.